Magyarország első vízikertészete!

Fürdőtó típusok

Fürdőtavainkat többféle technológiával és stílusban készítjük egyedi tervek alapján. Nem ragaszkodunk sablonokhoz és nem követjük a sokak által favorizált, nemzetközileg is alapnak mondható, osztrák típus-besorolást.

Az Osztrák szabvány 5 kategóriát különböztet meg műszaki tartalma, szűréstechnikája alapján. Ezzel a kategorizálással, sablonossítással kényelmes helyzetbe hozza a kivitelezőket. A kivitelezők pedig, a kényelemért cserébe feláldozzák alkotói szabadságuk és kreativitásuk jelentős részét. Mi ezzel szemben nem akarjuk feladni az alkotói szabadságunkat és nem akarunk lemondani a kreativitás pici darabjáról sem.

Tiszteletben tartjuk és figyelemmel kísérjük a nemzetközi szabványokat, de legfeljebb ajánlásként, igazodási pontként tudjuk elfogadni. Maximális rugalmasságot biztosítunk ügyfeleinknek, figyelembe véve az elképzeléseiket, anyagi lehetőségeiket vagy éppen a terület adottságait.

Az építés módja alapján mi három különböző típusba soroljuk a fürdőtavakat. Ezt egyszerűen esztétikai kérdésként kezeljük. Elsőként az esztétikai megjelenést és a kívánt funkciókat álmodjuk meg. A szűréstechnikát, illetve az építés módját pedig szakmai elvek illetve a megrendelő igényei alapján társítjuk hozzá. Ebből kifolyólag, a nemzetközileg alkalmazott öt kategória (típus) helyet, mi hármat különböztetünk meg.